Oss reiseledere imellom.….

Velkommen til bloggen min!

Jeg håper innleggene her vil gi ungdomsforeldre påfyll, inspirasjon og kanskje litt trøst.. For jeg har møtt mange ungdomsforeldre som kjenner på usikkerhet og som føler seg alene med sine bekymringer. Småbarnsforeldrene får mye oppmerksomhet- og det er bra! Men fra foreldrene til de store barna er det stille. Jeg tror ikke det er fordi de har gitt opp eller ikke bryr seg. Jeg tror det handler om at det gjør så vondt. Det er så sårt og vanskelig når tenåringen lukker døren, når han/hun lyver for deg og velger å snakke med helsesøster om sine utfordringer istedet for deg. Det er ingen foreldre som vil dele slikt på sosiale medier, og de bør så absolutt ikke gjøre det heller- jeg mener ikke det. Men det er behov for å løfte frem de store barnas foreldre! De trenger også foredrag, kurs og arenaer der de kan møtes og få påfyll. Det handler jo om det aller viktigste i livet! Vår relasjon til de vi er aller mest glad i. Foreldre trenger ikke kurs for å lære hvordan de skal bli perfekte foreldre slik at de kan gjøre alt riktig, for ungdom trenger ikke perfekte foreldre! Er det noe de ikke trenger så er det akkurat det- i dagens samfunn! Men ungdom trenger foreldre som prioriterer dem, som bryr seg, lytter og gir trygghet. Jeg håper at Samtaleverkstedet sine tilbud vil bli til glede for mange ungdomsforeldre!

Jeg liker å tenke at som mamma er jeg reiseleder på barnas reise gjennom livet. Vi foreldre er så heldige at vi får følge barna våre tett et stykke på reisen. I begynnelsen har vi dem så nær, vi koser og klemmer, skifter bleier og er våkne om natten …. alt er så intenst. Men hver dag vi våkner skal vi jo fremover. Barna lærer å gå, etterhvert løper de…. også løper de bare raskere og raskere.. Vi skal ikke tilbake der vi var tidligere. Tenåringer skal ikke bli barn igjen.. Vi er bare reiseledere for en kort periode, inntil de som er på reise kan språket, kjenner kulturen, har lært seg å ta bussen.. og kanskje til og med begynner å bli nysgjerrige på andre reisemål..

Hva ønsker du at dine barn har med seg i bagasjen? De viktigste tingene er det lurt at du fyller bagasjen med allerede i dag, for tiden går fort! Får du vet ordet av det har de lukket kofferten og reist til flyplassen…

Benytt hver dag til å fylle dine barns bagasje med det som er viktig og snakk med barna dine om livet! De trenger din visdom og erfaring. De trenger den trygghet som du kan gi, og de trenger dine beskrivelser av voksenlivet. Hvilke reisebeskrivelser formidler du forresten?

Stemmen din, ordene dine, kommer barna dine alltid til å bære med seg. Dine ord er viktige. Du er ikke mindre viktig selv om barnet ditt vokser og klarer å ta bussen selv.. Du er kanskje viktigere enn noen gang!

 

Jeg vil veldig gjerne ha kommentarer og innspill! Har du et tema du ønsker jeg skal skrive litt om så send meg en mail: Ann-jeanette@samtaleverkstedet.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.