Om å ta vare på seg selv og parforholdet…

Kjære foreldre,

Ta vare på deg selv og på hverandre! Det er noe av det viktigste du kan gjøre for barna dine. Som foreldre er vi forbilder, det er vi som er ansvarlige for tonen i hjemmet. Hvis du tar hensyn til deg selv lærer du barna dine at de også kan ta hensyn til seg selv. Vi snakker om ungdomsgenerasjonen nå som «generasjon prestasjon». Men kanskje er også vi foreldre «generasjon prestasjon»? Jeg møter mange slitne foreldre som både er blekkspruter og seigmenn…. De lar seg tøye til det ytterste, samtidig som de gjør karriere, trener, lager gourmetmat, og i disse førjulsdager pakker de inn enorme mengder gaver… og løper på alt som er av julegrantenninger og avslutninger.

Ikke glem å slappe av litt!! Når du sier at du ikke orker gir du tenåringen din også lov til det… Dagens ungdomsgenerasjon trenger det. Det er mye god helse i det!! Du er en god rollemodell når du ligger litt på sofaen iblant – og når du tar hensyn til deg selv.

Prioriter også parforholdet ditt! Sett iblant forholdet foran andre hensyn. Fortell gjerne barna at dere er viktige for hverandre og at dere trenger tid sammen. Da er dere gode forbilder! Jesper Juul har sagt at «det viktigste du kan gi barna dine er å holde sammen med deres mamma/pappa».  Jeg er nå på et tre dagers kurs på Modum Bad for å sertifiseres som kursveileder i PREP samlivskurs. Jeg kommer til å holde samlivskurs i tillegg til foredrag for tenåringsforeldre fremover. Dette henger tett sammen mener jeg. Samlivskurs er ikke for dere som sliter veldig i parforholdet, dere bør oppsøke en parterapeut. Det er for dere som setter parforholdet høyt og som vil investere i hverandre! Det er en god investering som garantert vil gi avkastning i fremtiden. Til glede for deg, din partner og for barna deres!

Lenge leve kjærligheten!!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.