Den smale strømmen av nyttårsforsett

Jeg fikk en viktig påminnelse i helgen om at alle mennesker er forskjellige. Det er kanskje ikke særlig nytt, men det er likevel fascinerende mange av oss som velger de samme tingene. De aller fleste nyttårsforsetter omhandler trening- og kostholdsendringer, uten at det stilles spørsmål om det er det vi ønsker at skal endres – dersom noe i det hele tatt bør endres akkurat nå eller dette året. Selv applauderer jeg et aktivt liv, om man har mulighet til det, da det er enormt helsefremmende – både psykisk og fysisk. Likevel kan trolig mange av oss fortsette som forrige år, uten at vi tar særlig stor skade av det.

Ofte blir nemlig målene våre for høye eller for generelle, og ikke alltid er de våres, men andres.

Dersom vi bruker mye energi på å sammenligne oss med hva andre velger å gjøre, eller selv bruker for mye tid på ting som egentlig ikke er viktig for oss, står vi i fare for å utsette oss selv for en hverdag hvor mestring sjeldnere finner sted, samt få følelsen av å ”miste oss selv”.

Derfor kommer Samtaleverkstedet det nye året med to råd (hvorfor komme med mange når man kan komme med få..?) til deg som ønsker å bevare deg selv og være tilfreds med deg selv og de valg du tar (ikke bare i januar)

1. Finn ut hva som er viktig for deg, selv om det kanskje ikke er trening – og kostholdsendringer.
2. Dersom du kjenner deg igjen at mye ”blir med tanken”, la deg inspirere til å handle – og erfare mestring, fremfor å tenke på ting – og kjenne samvittigheten gnage, ved å lytte til låta ”I mårrå ska eg begynna”, av Tor Kjetil Espedal.

Et nytt år venter oss alle – med eller uten forsetter.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.