Drømmekraft

Jeg har en drøm….

Har du?

Ikke vent på «en vakker dag»- den vakre dagen er nå! Det er lettere sagt enn gjort, så utrolig naivt og overflatisk tenker du kanskje nå… ? Uansett hva du tenker, så vær litt nysgjerrig på hvorfor du får den reaksjonen da! Hvor kommer den fra?

Jeg har lest boken Drømmekraft skrevet av Ellen Vahr. For en nydelig bok!!  Drømmer er viktig! Ellen skriver i boken sin: «Du har muligheten til å skrive historien din på nytt og begynne å leve et liv som er sant for deg. Du kan starte forfra akkurat nå, med en historie som gir deg all den kraft og styrke du trenger. Du er ikke historien eller historiene dine. Det er ikke de som skal definere deg. Det er det bare du som kan gjøre, og du kan begynne i dag».

Du kan begynne i dag! Kan du det? Det kommer vel kanskje an på hva drømmen din er det… Vi kan jo ikke bare kaste alt og følge drømmen vår, kan vi vel? Vi har jo ansvar! Enig i det, men ikke gi slipp på drømmen din. Kanskje krever den bare litt mer planlegging? Kanskje du må gjøre noen litt smertefulle prioriteringer?

Som foreldre er vi forbilder. Hvordan jeg møter mine egne drømmer smitter over på barnas opplevelse av hvordan de kan forholde seg til sine. Det er såå fort gjort å ta fra dem deres drømmer! I beste mening! Bare fordi vi vil hjelpe. Ellen skriver i sin bok om hvordan hennes drøm forsvant, sakte, men sikkert. «Det var så mange som hadde meninger om meg og om hvem jeg var, og etter hvert gjorde jeg disse meningene til mine egne sannheter», skriver Ellen.

Har du lyst til å hjelpe dine barn til å leve sin drøm? Vær nysgjerrig på hvem de er, hva de tenker og mener, uten å komme med en fasit og ferdige svar om hva som kan være lurt og fornuftig. Undre dere sammen! DET er gull verdt! Da kan de kanskje finne og leve drømmen sin raskere enn hva vi har klart. Kanskje kan de slippe å «møte veggen» fordi de skulle leve opp til andres forventninger? Så altfor mange må møte den før de klarer å snu om og leve det livet de egentlig ønsker seg, men som ofte må stå på vent fordi det er så mye annet som «må» gjøres.

Drømmer kan være så mye! Det handler så absolutt ikke bare om karriere, ferier etc. Det kan handle om de små daglige øyeblikkene. Det kan handle om en hverdag som er overkommelig og der vi føler at vi lever og ikke bare strever.

Tenk gjennom hva som er din drøm og lag en plan for hvordan du skal nå den!! Nei, ikke vent til i morgen fordi du har så mye annet som «må» gjøres. Det er nå du lever! I dag! Det handler om å leve et liv som er sant og godt for deg. Bare du vet hvordan det ser ut.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.