Vi skreddersyr gjerne foredrag etter deres ønsker og behov!
Kontakt oss for nærmere info og avtale.
Et foreldreforedrag:
Gjennom foredrag for foreldre ønsker vi å gi kunnskap, økt forståelse og gode verktøy for hvordan foreldre kan bygge en god og nær relasjon til sine tenåringer. Tenåringene står midt i den krevende balanseøvelsen det er å gå fra barn til voksen, og de trenger trygge voksne ved sin side. Hvordan holdes seg nær nok til at det blir trygt, og fjern nok til at de får kjenne på mestring og selvstendighet? Som forelder er man en leder, men hvordan stå stødig i den rollen? Og hvordan sette grenser på en god og klok måte? Foredragene våre fokuserer på kommunikasjon i hjemmet, hvordan bidra til en mer vennlig og god tone i hjemmet, samt hjelpe foreldre til møte sine tenåringer på en måte som fremmer trygghet, livsmestring og opplevelsen av å være god nok.
Å sette grenser for deg selv og andre!
Dette er foredraget for deg som ønsker å vare lenge i relasjon til andre – uten å miste deg selv. Hvorfor er det enklere for noen av oss å sette grenser, mens andre strever med det? Hvordan forstår vi omsorg og den hjelperrollen vi enten har blitt gitt eller tar på oss? Hvilke stemmer bærer vi med oss når vi setter grenser – eller ikke gjør det? Dette vil hjelpe deg til å forstå deg selv bedre, og kunne ta nye grep. Det du bevisst kan du gjøre noe med. Det du ikke er bevisst, gjør noe med deg.
På jakt etter lysglimtene
Mange unge erfarer i dag psykiske plager som er vanskelig for dem å håndtere. Samtidig står voksne rundt dem og lurer på hvor mye de skal legge til rette, og hvor mye de skal pushe. Hvordan snakker vi med de unge om livet de erfarer? Går det an å både lytte og forstå, men likevel utruste dem til å bedre møte og håndtere selv? Dette foredrag gir både kunnskap om psykiske helseplager, men også verktøy til hvordan utruste de unge til å forstå, håndtere og mestre egen hverdag.
Hvordan styrke barns selvfølelse
Foredraget tar for seg – barns forståelse og tolkning av voksnes atferd – når det er vanskelig å like barnet sitt – selvfølelse og selvtillit – hvordan ruste barna til å stå stødig i møte med motgang? – 5 gode verktøy du kan ta i bruk som foreldre.
Hverdagsmestring – hvordan ta valg som hjelper!
Flere ungdommer erfarer at ting i blant hoper seg opp, og ikke alle synes de har gode verktøy til å håndtere det vanskelige de opplever. Noen stenger seg inne på rommet, ikke bare i flere timer, men i blant over flere dager, måneder eller år, mens andre kjører på for fullt – men med stor grad høyt stressnivå og bekymring knyttet til dagliglivet. Hva velger vi, hvordan forholder vi oss til dette, og hvilke alternativer finnes? Her deles mange ulike erfaringer, men også mange konkrete tips på hvordan du kan få oversikt over tanker og følelser, slik at du kan oppleve mestring og kunne ta hensiktsmessige valg.
Vær raus – for voksne!
Dette foredraget blir lansert i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse 2018, og temaet sklir rett inn i rekken av våre Fordi du er viktig – foredrag. I en tid hvor alle forsøker å yte sitt beste på alle plan, voksne som ungdom, hvor kommer rausheten inn i bildet? Hva vil det egentlig si å være raus med seg selv, og hvordan viser vi raushet til andre rundt oss? Hvilken forskjell gjør det for ungdommer dersom rausheten blir større mellom oss voksne, og hvordan vil den kunne påvirke våre relasjoner og samarbeid? Vi i Samtaleverkstedet ønsker å skape gode relasjoner, og vi ønsker å konkretisere hva raushet er, slik at relasjonene mellom oss voksne og mellom oss og ungdommene kan styrkes og bedres.
Vær raus – for ungdom!
Dette foredraget blir lansert i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse 2018, og temaet sklir rett inn i rekken av våre Fordi du er viktig – foredrag. I en tid hvor mange ungdommer tror de må prestere best på alle plan, hvor kommer rausheten inn i bildet? Hvordan kan den se ut for ungdom i en tid hvor mange krever mye av dem – ikke minst de selv, og hvordan viser de raushet i møte med andre? Trenger ungdom raushet, og hvilken forskjell kan den i så fall gjøre? Vi i Samtaleverkstedet ønsker å skape gode relasjoner, og vi tror rausheten vil bidra til det. Vi vet at raushet er noe alle trenger – både å få fra andre, men også lære å gi seg selv. Og vi tror at ungdom trenger å oppleve den mer konkret!